Jenson Button kon zijn overwinning van vorig jaar vandaag in Suzuka geen moment verdedigen. “Red Bull was een klasse apart, terwijl wij gewaagd waren aan Ferrari en Sauber.”

De McLaren-coureur kon in de slotfase geen inhaalactie plaatsen op Kamui Kobayashi. Button liep daarmee een podiumplaats mis. “Red Bull was vandaag erg sterk en wij hadden de snelheid niet te pakken. Wij waren gewaagd aan Ferrari en Sauber. Ferrari was waarschijnlijk iets sneller dan wij”, vertelt de wereldkampioen van 2009.

“Vorig jaar was Red Bull hier niet zo snel als normaal. Wij konden daarom voor de overwinning vechten. Dit is, om de een of andere reden, altijd een Red Bull-circuit. Hopelijk blijft deze Grand Prix een uitzondering, maar dat verwacht ik niet”, aldus Button, die denkt dat Red Bull een goede slotfase gaat rijden.

“Ze zijn erg snel en doen het heel goed. Een gehele voorste rij voor het team bewijst dat”, vervolgt hij. Button kwalificeerde zich achter Sebastian Vettel en Mark Webber, maar startte dankzij een verwisselde versnellingsbak als achtste. In de slotfase kon hij Kamui Kobayashi niet van het podium af donderen.

“Hij behandelde zijn laatste setje banden echt goed. In tegenstelling tot zijn tweede. Na een paar ronden had hij ze helemaal verpest en daardoor kon ik dichterbij komen. Ik kwam een aantal keer bij hem in de buurt maar de enige manier om DRS te krijgen was om laat te remmen. Daardoor kwam ik telkens te wijd uit de chicane.”