“Een zware middag”, zo omschrijft Jenson Button zijn Chinese Grand Prix. De Brit, die als tweede van start was gegaan, kwam naar eigen zeggen snelheid tekort en eindigde uiteindelijk als vierde.

Button greep de leiding bij de start, maar ging in de fout bij het maken van zijn eerste pitstop door hij bij het team van Red Bull te stoppen in plaats van bij McLaren.

In gesprek met de BBC geeft de Engelsman aan dat hij ook niet helemaal weet hoe het komt dat hij deze vergissing maakte: “Ik keek even naar beneden en toen stond ik ineens bij Red Bull”, verklaart hij. “Ik kan niet precies uitleggen hoe het gebeurde, maar het heeft mijn race niet wezenlijk geschaad.”

Na zijn misstap in de pits deed Button desondanks niet echt meer mee om de koppositie, zeker niet omdat Sebastian Vettel inmiddels voor hem reed en Button ook door zijn eigen teamgenoot Lewis Hamilton nog werd ingehaald: “Ik was niet snel genoeg en had veel moeite met de banden”, luidt de conclusie van Button dan ook.

“Het was wel een leuke race en er werd veel ingehaald, maar je bent echt machteloos als er iemand achter je rijdt met verser rubber”, vervolgt Button, wiens klacht geïllustreerd wordt doordat hij zijn derde plaats in de slotfase nog moest prijsgeven aan Mark Webber: “Ik kon hem echt niet afhouden. Ik had totaal geen grip, tractie en remvermogen meer.”

Ondanks zijn initiële teleurstelling weet de als vierde geëindigde Button dat er toch nog een zilveren randje aan zijn vierde plaats zit: “Het had weliswaar beter gekund, maar ook slechter”, erkent hij. “Het is een opluchting dat blijkt dat Red Bull te kloppen is, terwijl we ook hebben gezien dat een goede strategie veel kan goedmaken.”