Hetgeen BAR-teambaas Nick Fry eerder al aangaf, is nu ook door Jenson Button zelf bevestigd. De Engelsman wil bij BAR blijven. Dit ondanks dat hij voor komend jaar al een contract heeft met Williams. ,,Ik begrijp dat (Frank) Williams hier niet blij mee zal zijn, maar hij moet zich ook in mijn situatie kunnen inleven”, aldus ‘Jense’ in een interview met Autosport Magazine. ,,Ik wil bij BAR-Honda blijven. En dat is niet zomaar een besluit. Dat is een erg belangrijke beslissing voor mijn carrière. Het is niet zo dat ieder jaar weer van gedachte verander.”

De 25-jarige Button wilde afgelopen jaar namelijk wél overstappen naar het Williams-team. Een rechtsgeldig contract met BAR voor 2005 stak daar destijds echter een stokje voor, waarop hij ongetwijfeld dacht: ‘dan maar in 2006’. ,,Maar er is veel veranderd sindsdien”, concludeert hij nu.

,,Toen ik dat besloot, werd me verteld dat Honda mogelijk niet langer betrokken zou zijn bij BAR. Niemand kon de garantie dat ze zouden blijven geven. Williams had daarentegen een overeenkomt met een autofabrikant”, vervolgt hij. Honda besloot echter om zich deels in te kopen in het team, terwijl BMW de Williams-renstal na dit jaar verlaat.

,,Je zou dus kunnen zeggen dat ik fouten heb gemaakt en dat ik slecht geadviseerd ben”, aldus Button. ,,Maar nu moet ik de juiste beslissing nemen voor mijn loopbaan. Ik moet nu voor m’n eigen kansen gaan.”

,,Frank en ik hebben altijd een goede relatie gehad en Williams heeft in het verleden veel bereikt. Ik heb veel respect voor Frank, maar het is hoe dan ook een lastige situatie. Ik denk echter wel dat hij begrijpt dat ik voor het best mogelijke team wil rijden.”

,,Ik zit nu al zes jaar in de Formule 1. Ik heb nog nooit het materiaal gehad om een race te winnen, dus dit is een erg belangrijke beslissing voor me. Ik moet bij het juiste team zitten en dat is BAR-Honda”, besluit hij.

Volgens The Times doet Button er dan ook werkelijk alles aan om onder het Williams-contract voor komend jaar uit te komen. De coureur zou er zelfs voor willen betalen. De Engelse krant schrijft vandaag dat hij Frank Williams in een persoonlijk gesprek een bedrag van drie miljoen euro geboden heeft.

PPB