Hoewel een achtste plek alsnog niet iets is om als McLaren-coureur erg tevreden mee zijn, is Jenson Button toch redelijk tevreden met hoe het in Valencia ging en zijn auto aldaar aanvoelde.

Button heeft een aantal moeilijke races achter de rug en ook de Grand Prix van Valencia was geen makkelijke voor hem, maar de Engelsman zegt toch genoeg redenen te hebben om met een positief gevoel weer op het vliegtuig naar huis te stappen.

“Ik denk dat het ons vandaag niet bepaald meezat, we flink wat pech hebben gehad en er onder betere omstandigheden meer uit hadden kunnen halen, maar ik had het in ieder geval naar mijn zin tijdens de race”, vertelt Button na afloop van de race aan de Britse pers.

“Een achtste plek is alsnog geen goed resultaat, maar wat voor mij het belangrijkste aan deze race was, is dat de auto op bepaalde momenten wel heel erg goed aanvoelde.”

Dat hij ondanks dat goede gevoel toch maar één plaatsje heeft weten te winnen tijdens de Grand Prix, komt volgens Button door twee dingen: “Ik had in de eerste plaats een dramatische start”, vertelt hij. “Ik geloof dat ik na de eerste ronde iets van veertiende lag, dus dat was gelijk pech hebben.”

“Daarna werd het bepalen van je strategie vervolgens een pure loterij”, kaart Button verder aan. “Ik denk dat wij het op dat vlak in principe niet eens zo slecht hebben gedaan, maar er waren een aantal teams die meer geluk hadden en er aan het eind van de race daardoor beter voor stonden.”

“Het leek er vandaag namelijk een beetje op dat je gewoon zo hard mogelijk moest pushen en je niet bezig hoefde te houden met het managen van de bandenslijtage, hetgeen natuurlijk erg a-typisch is voor de Formule 1 anno 2012. Coureurs die het op die manier speelden en vaak – of juist in de slotfase nog even snel – naar de pits gingen voor nieuwe banden, waren daardoor in het voordeel.”