Jenson Button kijkt ontzettend uit naar zijn nieuwe werkzaamheden voor McLaren. De Engelsman zal in 2017 niet langer als racecoureur aan het team verbonden zijn, maar van een afscheid is geen sprake.

Button staat in 2017 en 2018 namelijk gewoon weer op de loonlijst van het team. Hij zal een adviserende rol innemen en zijn bijdragen blijven leveren aan de ontwikkeling van de McLaren-bolides. En hij zal klaarstaan om in te stappen als dat onverhoopt nodig is. Button zelf kijkt in ieder geval uit naar de nieuwe fase in zijn carrière.

“Ik vind het super dat ik samen kan blijven werken met het McLaren Honda-team. Ik kijk  dan ook onwijs uit naar mijn nieuwe rol binnen team. Ik heb enkele diepgaande gesprekken gevoerd met Ron Dennis en dit contract is daar het resultaat van. Ik ben erg opgetogen over het feit dat ik kan blijven bijdragen aan de jacht op succes voor het team waar ik zo van ben gaan houden.”

“Ik geloof werkelijk dat McLaren bestaat uit de beste groep mensen waar ik ooit mee heb gewerkt”, vervolgt Button. “Om die reden zie ik mezelf ook nooit meer voor een ander team rijden.”

Jenson Button beklemtoont overigens dat hij nog niet definitief met pensioen gaat: “Daar is absoluut geen sprake van. Ik heb een contract voor 2017 en 2018. Ik zal mijn beste beentje voor zetten om de McLaren-auto’s te blijven ontwikkelen en ik ben er vrij zeker van dat ik op enig moment de nieuwe bolide aan de tand zal voelen.”