Terwijl de kwalificatie halverwege het tweede deel is onderbroken vanwege de hevige regen, zit de dag er voor Jenson Button al op. De McLaren-coureur sneuvelde in Q1.

Button geeft de schuld aan zijn eerste set intermediates, die hij maar niet aan de praat kreeg. “Ik kreeg geen temperatuur in de voorbanden”, verklaart hij. “Dat is het verhaal van mijn jaar, dus ik ben niet eens teleurgesteld.” 

Integendeel, Button ziet zelfs nog lichtpuntjes. “Morgen wordt meer regen voorspeld, dus misschien is het wel een voordeel dat ik nog versere banden over heb. Ik weet dat ik een Formule 1-auto kan besturen in de regen, dus ik heb nog hoop. Al had ik de fans vandaag natuurlijk liever een betere show gepresenteerd.”

Met een extra set intermediates in Q1 probeerde Button zijn kwalificatie nog te redden. Dat leek te werken, halverwege de ronde was hij anderhalve seconde sneller dan de benodigde tijd om door te gaan, maar in de laatste sector ging het toch nog mis 

“Er hingen gele vlaggen omdat Timo Glock was gespind op het rechte stuk, maar het grootste probleem was dat het opeens weer ging regenen”, aldus Button. “Omdat deze intermediates direct uit de bandenwarmers kwamen en ik geen vrije ruimte hoeven te creëren was het geen probleem ze aan de praat te krijgen en had ik wel genoeg grip.”