McLaren-coureur Jenson Button verwacht in Canada behoorlijke tegenstand te krijgen van Ferrari en vooral Mercedes, omdat die renstallen veel voordeel uit hun Drag Reduction System halen.

DRS levert voor de meeste teams zo’n twaalf kilometer aan extra snelheid op, maar Ferrari en Mercedes halen er ongeveer twintig kilometer per uur uit”, vertelt Button aan Autosport.

“Omdat de rechte stukken zo lang zijn in Montréal is dit een verschil waar ze veel aan gaan hebben. Ik verwacht daarom dat ze met name in de kwalificatie ontzettend snel zullen zijn.”

Button tipt Mercedes zodoende als McLarens grootste rivaal voor de zaterdag: “Dat zal sommige mensen misschien verrassen, maar ik twijfel er niet aan dat ze hier competitief zullen zijn”, zegt hij.

Hoewel de wereldkampioen van 2009 weet dat ook het dominante Red Bull niet vergeten mag worden, vindt hij het lastig om in te schatten hoe het team van de energiedrankjesfabrikant er in Canada voor zal staan. “Ik denk dat we een stuk dichterbij Red Bull zullen zitten en misschien zelfs wel sneller zijn.”

De Engelsman gelooft verder dat McLaren op zondag sowieso net zo sterk is als Red Bull: “We zaten ze de laatste twee races al op de huid en ik denk dat we in één van die wedstrijd recht hadden op de zege waar zij uiteindelijk mee aan de haal gingen.”

“In de race is ons tempo net zo goed als dat van de Red Bulls en je hebt hier in Canada twee DRS-zones, dus dat betekent dat je nog steeds om de zege kunt strijden als je niet vanaf pole vertrekt.”