Door zijn race goed te managen en het qua strategie slim te spelen wist McLaren-coureur Jenson Button een tiende startplaats om te zetten in de vierde plek aan de finish.

“Dat ik als tiende moest beginnen maakte mijn race bij voorbaat wat lastig, maar ik heb me vermaakt”, vertelt Button aan Sky Sports F1. “De auto deed het goed en er zijn genoeg dingen die je als je in het verkeer zit kunt doen om later een slotoffensief in te zetten.”

“Ik moet het team verder bedanken voor de goede pitstops en de beslissing om gelijk een stop te maken toen de safety car de baan op kwam. De snelle stop die de jongens toen maakten, heeft ons flink wat voordeel opgeleverd.”

Door zijn snelle eerste stop tijdens de neutralisatie sprong de Brit van de tiende naar de zesde plek, waarna hij later in de race een vroege tweede stop maakte die hem voorbij Fernando Alonso en Nico Hülkenberg bracht.

Button lag daardoor op P4, achter zijn debuterende teamgenoot Kevin Magnussen en Red Bull-rijder Daniel Ricciardo, op wie hij nog jacht maakte. “Helaas wist ik ze niet meer bij te halen, maar met de derde en vierde plek was het alsnog een geweldige dag voor ons team.”

Met de derde en vierde plaats van Magnussen en Button scoorde McLaren niet alleen een podium, wat in rampjaar 2013 niet was gelukt, maar pakte het ook in één klap 27 punten mee, waardoor het aan de leiding gaat bij de constructeurs.

Één zwaluw maakt echter geen zomer, weet Button, dus hij rekent zich nog niet rijk: “Mercedes is te snel en ik denk dat er nog een ander team is dat sneller is, maar wij hebben het hier goed gedaan en derde en vierde is in dit geval denk ik representatief voor waar we staan.”