Na enkele zware maanden heeft Jenson Button vandaag voor een lichtpuntje in de BAR-duisternis gezorgd. Geheel onverwacht kon hij zich mengen in de strijd om de pole-position en uiteindelijk kwam hij zelfs als winnaar uit de strijd. Volgens Button kon het team dit wel even gebruiken. ,,Het is haast overbodig om te stellen dat we een zware tijd achter de rug hebben. We hebben hard gewerkt om weer terug te komen, al moet ik eerlijk zeggen dat ik dit niet had verwacht", meldt een zeer tevreden Jenson Button na afloop van de kwalificatietraining op de persconferentie.

Het circuit is vannacht in allerijl aangepast omdat er zich problemen voordeden met de onlangs aangebrachte asfaltlaag. Vanmorgen werd er nog steen en been over geklaagd omdat de plekken sneldrogend beton erg glad zouden zijn. Volgens de pole-sitter viel het allemaal wel mee.

,,Het was een beetje slibberig, zelf denk ik dat dit door de wind kwam en niet vanwege de baanomstandigheden. Gelukkig was mijn auto echt helemaal perfect en wat dat betreft maak ik me geen zorgen over de race. De andere teams zijn eveneens sterk, daarom is mijn eerste doel morgen in de openingsronde het veld aan te voeren. Vervolgens zien we wel wat me te wachten staat."