De overwinning in Monaco leek binnen bereik voor Jenson Button, maar de McLaren-coureur moest genoegen nemen met een derde plaats. De Brit bekijkt het van de zonnige kant.

“Het is nooit leuk om een potentiële overwinning door je vingers te laten glippen, maar we kunnen veel goeds meenemen uit de vorige race”, reflecteert Button op zijn website. “Het is prettig om te weten dat ons pakket de laatste twee Grands Prix goed genoeg was om te vechten voor de overwinning.”

Halverwege de race leek alles Buttons kant op te gaan, maar zijn driestopstrategie wierp hem terug tot achter Sebastian Vettel en Fernando Alonso, die op oudere banden de McLaren voor wisten te blijven. “Een zege zou fantastisch zijn geweest, dus het is teleurstellend dat dat niet is gelukt”, aldus Button. “Maar we hebben goede punten gescoord en staan er volgens mij voor de komende races goed voor.”

Button accepteert dat hij zelfs op veel verser rubber niet voorbij Alonso en Vettel kon komen. “Dat hoort bij Monaco”, zegt hij. “Maar er zijn kansen om het circuit te verbeteren. Naar aanleiding van de crash van Pérez wordt er gekeken of de uitloopzone aan het eind van de tunnel kan worden verbeterd. Waarom zouden we dan niet gelijk kijken of de chicane kan worden aangepast in een bocht waar op een veilige manier kan worden ingehaald?”