*

Button: ‘Titelstrijd verre van gelopen koers’

Redactie

Redactie

27 april 2009 09:30

Button: ‘Titelstrijd verre van gelopen koers’

Jenson Button heeft drie van de eerste vier Grands Prix gewonnen en staat in het WK twaalf punten voor op zijn naaste rivaal Rubens Barrichello. Hij telt zijn zegeningen, want Button stelt dat hij de titel nog lang niet heeft gewonnen.De komende weken introduceren alle teams updates in de hoop hun bolides sneller te maken. Dit zou de rangorde zomaar overhoop kunnen gooien en bovendien de voorsprong van Brawn GP teniet kunnen doen.

“Pas na de eerste race in Europa kunnen we iets zeggen over de daadwerkelijke verhoudingen tussen de teams”, vertelt Button in Bahrein, nog nagenietend van zijn derde overwinning van seizoen 2009.

“Ik denk dat het goed is voor de Formule 1 om eens wat nieuwe gezichten vooraan het veld te zien”, vervolgt de Brit, die meent dat de sport hier aan toe was. “De Formule 1 is weer spannend en ik denk dat er nog veel meer staat te gebeuren.”

Button weigert zich nu al rijk te rekenen. “In de vier races die tot nu toe zijn verreden hebben we veel punten gescoord. Dat is deels onze eigen verdienste, maar we hebben ook geprofiteerd van de problemen bij anderen. Neem bijvoorbeeld McLaren, het zou echt heel erg stom zijn om hen nu al af te schrijven.”

De Brit zegt hooguit blij te kunnen zijn omdat hij met voorsprong aan de Europese races begint. Teambaas Ross Brawn onderschrijft de visie van zijn coureurs slechts ten dele. “De auto waarmee we in Bahrein wonnen was precies dezelfde als die in Melbourne. Dat neemt niet weg dat er op de fabriek keihard is gewerkt en ook wij de nodige veranderingen zullen doorvoeren.”

De bolide van Brawn GP krijgt in Barcelona een nieuw aerodynamisch pakket aangemeten. Dat moet voor enige verbetering zorgen, aldus Brawn. “Sommige zaken konden we niet tijdig gereed maken voor Melbourne. We hebben keuzes moeten maken. Nu kunnen we ons wat meer op de pure snelheid van de auto richten en ook de motor meer afstellen naar onze zin.”

Alle kleine beetjes helpen, meent Brawn. “In de trainingen proberen we vooral een zo goed mogelijke afstelling voor de race te vinden. In Melbourne bijvoorbeeld werkte dat prima omdat we in de kwalificatie een marge ten opzichte van onze concurrenten genoten. Dat is inmiddels niet meer het geval; we zijn niet langer onaantastbaar.”

KVN