Met twee keer de snelste tijd begon Jenson Button prima aan het Grand Prix-weekend in Japan. Met 52 ronden op de teller kan hij daarnaast ook nog spreken van een competitieve dag.

Zijn tijd in de tweede training, 1:31.901, was ruim 1,7 seconden sneller dan zijn beste tijd die hij in de eerste sessie op de klokken zette. Button kijkt met een goed gevoel terug op de eerste van drie dagen op Suzuka.

“Het is altijd leuk om hier te rijden. Zeker als je een goede auto onder je kont hebt”, stelt de wereldkampioen van 2009. “Dit is een fantastische baan. De eerste sector is fenomenaal en je hebt daar geen moment rust. Volgens mij haal je dat hele gedeelte geen adem. Het enige dat geldt is om alles voor elkaar te krijgen en een goede balans te vinden die je er doorheen sleept.”

“De auto voelt zich hier goed. Ik heb alleen geen idee waar we ten opzichte van de rest staan. We reden met verschillende hoeveelheden benzine aan boord. De wagen voelt met veel benzine aan boord goed aan door de snelle bochten. We kunnen ons echter vooral met lange runs nog verbeteren. Het is belangrijk dat de auto goed in elkaar zit zodat we voor de overwinning kunnen strijden.”

Lewis Hamilton moest in de tweede sessie ruim een seconde toegeven op zijn teamgenoot. Hij deelt de mening van Button. “Dit is een fantastisch circuit, vooral als het van dat mooie weer is als vandaag. Als ik naar de tijden kijk denk ik dat Red Bull met minder benzine aan boord reed tijdens de lange runs. Iets dat dit jaar wel vaker het geval was.”

“Onze lange runs, zeker die van Jenson, zien er goed uit. De kans is groot dat we competitief zijn. Ook zijn we snel over één ronde. De grootste uitdaging voor de race zit ‘m in de banden. Slijtage kan voor teams een probleem vormen.”