Het is de eerste keer sinds Monaco dat Jenson Button weer vanaf de eerste startrij vertrekt, toch is de McLaren-coureur niet geheel tevreden. Hij had gedacht in Suzuka van pole te kunnen starten.

Voor Button is Suzuka een speciaal circuit – door zijn Japanse vriendin beschouwt hij het als zijn tweede thuisrace. Het hele weekend was hij bovendien de snelste. Niet zo gek dat je dan rekening houdt met poleposition.

Tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie zit Button er dan ook terneergeslagen bij. “Ik vind het geweldig om hier te rijden, zeker met een auto die geweldig is. Het ging goed en ik had echt gedacht dat mijn ronde goed genoeg zou zijn voor poleposition, maar helaas kwam ik 0.009 seconde tekort.”

“Ik heb het gevoel dat ik alles uit de auto gehaald heb. Ik had een beetje overstuur in mijn laatste ronde, maar dat kwam omdat ik iets meer pushte dan daarvoor. Voor het team is het geweldig om zo dichtbij Red Bull te zitten en dat op een circuit waarop ze normaal erg dominant zijn.”

“Al me al is die tweede startplaats dus niet perfect, maar het is nog steeds best goed. Ik denk dat het goed uitgangspositie is voor een mooie race”, aldus Button.