Jenson Button denkt dat McLaren onder droge omstandigheden goed kan presteren in Duitsland, maar of dat ook in de regen zo zal zijn is nog een vraagteken voor de Engelsman en zijn team.

Button reed in het droge begin van de eerste training de snelste tijd, die naar later bleek ook de snelste tijd van de dag zou zijn, want halverwege de eerste training begon het sporadisch te regenen en tijdens de tweede training was het vervolgens volkomen nat.

“In de ochtendtraining hebben we veel ronden gereden en veel kunnen doen”, blikt Button terug. “Volgens mij hebben wij meer uit die sessie kunnen halen dan veel andere teams. Het was namelijk echt een nuttige training voor ons en op een droge(re) baan waren we ook snel, aangezien we de banden dan goed op temperatuur kunnen krijgen.”

“Of dat ons ook in de regen lukt, is echter nog maar de vraag”, vervolgt Button op wat minder optimistische toon. “We hebben van alles geprobeerd om de banden ook in de regen optimaal te benutten, maar dat lukte soms wel en soms niet”, verklaart de McLaren-coureur die de middag als achtste afsloot.

“We moeten ons daar echt nog over buigen, maar volgens mij hebben we veel informatie verzameld en hopelijk kunnen we aan de hand daarvan dan ook een oplossing vinden, want de kans is groot dat het morgen weer nat is.”

Button laat verder nog optekenen dat het hem een lekker gevoel gaf om aan het eind van de ochtendtraining bovenaan te staan. “Dat laat zien dat ik – ondanks mijn recente prestaties – nog altijd vertrouwen in mijzelf en de auto heb. Als ik dat niet zou hebben, zou ik namelijk niet zo snel onderweg kunnen zijn.”

“Dat het de laatste tijd niet lekker loopt, tast mijn zelfvertrouwen overigens niet aan”, zo stelt Button. “Het heeft me de laatste weken niet meegezeten, maar ik moet gewoon blijven pushen en hopen dat we de auto – in tegenstelling tot de laatste paar races – hier wel goed aan de praat krijgen en we een goede race kunnen hebben.”