De nieuwe V6-motoren hebben minder topsnelheid en klinken minder spectaculair dan hun V10- en V8-voorgangers, maar voelen tóch krachtiger aan. Dat stelt McLaren-coureur Jenson Button.

“Dit voelt als de sterkste motor die ik ooit achterin een auto heb gehad”, zegt de 34-jarige Button, die door zijn lange staat van dienst de vergelijking met de V10- en V8-motoren van vroeger kan maken, over zijn nieuwe Mercedes V6-krachtbron.

“Puur qua vermogen is hij natuurlijk niet sterker dan een V10 of V8, maar als je boven de driehonderd kilometer per uur rijdt, merk je eigenlijk niet echt verschil. Wat de V6 echter zo sterk en krachtig doet aanvoelen, is dat hij enorm veel koppel op lagere snelheid heeft. Het uitaccelereren van een bocht is daardoor een hele beleving, dat voelt echt heel spectaculair”, vertelt de Engelsman.

Volgens Button moet de nieuwe motor – net als zijn nieuwe McLaren MP4-29 –  uiteraard nog wel fijngeslepen worden voordat ze klaar zijn voor de strijd. “Er is nog veel ruimte voor verbetering, maar we hebben alle benodigde middelen voorhanden om dat te doen en ik weet precies wat er moet gebeuren”, klinkt hij vol vertrouwen.

De wereldkampioen van 2009 geeft verder aan dat de basis van de nieuwe McLaren prima is. “Hij is prettig te besturen en er zijn geen grote mee dingen mis. De fundering is prima, en dat is heel belangrijk aangezien we daar de rest van het jaar op moeten voortborduren.”

Button maakte gisteren zijn eerste kilometers op het circuit van Jerez met de nieuwe McLaren – Mercedes. De Brit zit vanochtend wederom achter het stuur, maar zal na de lunch plaatsmaken voor teamgenoot Kevin Magnussen, die ook morgen rijdt. Button en Magnussen delen de auto vandaag omdat McLaren op dinsdag niet kon rijden en dus maar drie in plaats van vier dagen kan testen.