Jenson Button kon zijn prestaties van Albert Park in Maleisië niet herhalen. De McLaren-coureur reed zijn voorvleugel kapot tegen de achterkant van Narain Karthikeyan en kon daarna een puntenfinish op zijn buik schrijven.

 

De wereldkampioen van 2009 beseft dat het incident zijn fout was. “Ik had moeite om mijn banden warm te houden. Dit was volledig mijn fout”, vertelde hij namelijk na afloop. “Ik remde en verloor toen de achterkant. Vervolgens kreeg ik de auto niet stil. Ik wilde de bocht alsnog insturen maar ik kon Karthikeyan toen niet meer missen.”

 

Buttons race was daarop verpest. Hij eindigde op Sepang als veertiende. “Een zware, moeilijke middag. We hadden het niet meer onder controle. Alles wat mis kon gaan, ging ook mis. Daar kon ik alleen maar om lachen. Het ging zó slecht en dat spijt mij. De monteurs hadden hier meer van verwacht maar ik kon daar vandaag niet aan voldoen.”

 

“Maar ach: kop op. Van deze race ga ik niets terugkijken. Ik ga me nu voorbereiden voor China want dit was een van die enorm slechte races die je soms rijdt.”