Jenson Button had er vandaag vrede mee dat Sebastian Vettel hem opnieuw versloeg. Volgens de McLaren-coureur konden hij en zijn team niet beter presteren dan dit. “Het was iets te moeilijk vandaag.”

Het was in ieder geval opnieuw een sterk resultaat van de wereldkampioen van 2009, die zich in de tweede seizoenshelft heeft ontpopt tot de leider binnen McLaren. “Vorige race startte ik slecht en daar heb ik nu revanche op genomen. Na de vierde bocht reed ik tweede. Het was vervolgens zaak om in het spoor van Sebastian te blijven”, aldus Button.

“Dat is nogal lastig want fouten maakt hij amper. Vooral na de pitstops was ik heel competitief. Zat ook in een goed ritme. Al met al hebben we het vandaag perfect gedaan. Beter dan dit kon niet. De kwalificatie was gisteren wat minder goed, maar dat hebben we vandaag goedgemaakt. We reden een goede race.”

Ook Button stond, net als Vettel, nog een keer stil bij de fatale ongelukken van Dan Wheldon en Marco Simoncelli. “De laatste twee weken waren erg moeilijk voor de racewereld met de twee dodelijke ongelukken. Dan kende ik persoonlijk. Hij was in de opstapklassen altijd de te kloppen coureur. Het is heel erg dat dit is gebeurd.”

“Het lijkt mij daarom netjes om de eerste Grand Prix van India op te dragen aan hem en natuurlijk Simoncelli. Ook hij was een supergetalenteerde coureur. Ik vond het fantastisch om naar hem te kijken. We moeten dit aan hun opdragen.”