Jenson Button wrong zich gisteren weer een beetje terug in de titelstrijd. Hij domineerde de race in de Ardennen, maar kijkt nog wel altijd tegen een achterstand aan van 63 punten op Fernando Alonso.

De wereldkampioen van 2009 rijdt een wisselvallig seizoen. Zijn zege in Australië was van grote klasse, maar daarna volgden onthutsende optredens in bijvoorbeeld Canada. Gisteren bewees hij dat die problemen achter de rug zijn. En opnieuw bleek McLaren een sterke auto te hebben, want het was de tweede zege op rij voor de formatie uit Woking.

Met nog acht races te gaan is een gat van 63 punten echter te overzien. “We moeten alleen wel van ver komen”, zei Button gisteren na zijn overwinning. “Deze zege bewijst dat je heel snel 25 punten kunt terugpakken. Alles is mogelijk. Monza lijkt wel een beetje op dit circuit. Waarschijnlijk hebben we daar ook wel een redelijk tempo. Het is natuurlijk afwachten of we daar net zo competitief zijn.”

“De temperaturen zijn natuurlijk anders en er zit natuurlijk een klein verschil in de hoeveelheid aan neerwaartse druk. Dit was in ieder geval een geweldig weekend voor het team. Nou ja, voor deze kant van de garage dus. Dit zijn 25 belangrijke punten. Als we voor de zeges blijven vechten, met die talloze andere coureurs die kunnen winnen, hebben we nog altijd een kleine kans op de titel.”