Jenson Button weet begin september waar hij aan toe is. Nog een seizoen BAR, of rijden voor Williams in 2006. Begin september wordt duidelijk of Jenson Button in 2006 naar Williams gaat, of dat hij nog een jaar langer bij BAR blijft..

De teambaas wilde aanvankelijk al dit seizoen over de diensten van de Britse BAR-coureur beschikken, maar kreeg geen toestemming van de Contract Recognition Board. Button dient dit seizoen zijn contract bij BAR uit te dienen en kan op zijn vroegst per 2006 tot de gelederen van Williams-BMW toetreden.

Echter: Frank Williams houdt de boot een beetje af. ,,Dat ligt niet alleen aan ons, maar ook aan BAR. Hij moet een zeker percentage punten scoren ten opzichte van de leider in het kampioenschap. Als hij die positie niet inneemt, vervalt de optie en kan hij naar ons gaan.''

Wanneer Button op 31 augustus 2005 75 procent van het puntentotaal van de leider in de tussenstand heeft gescoord, moet hij ook in 2006 bij BAR blijven. Heeft de Brit minder dan 75 procent, dan staat niets een overgang naar Williams in de weg.