McLaren-rijder Jenson Button (31) weet dankzij al zijn ervaring dat de Grand Prix in Maleisië een zware is, maar rekent er op dat hij en zijn team een goed resultaat kunnen behalen.

“Fysiek gezien is het de zwaarste race van het jaar”, zegt Button over de aanstaande wedstrijd op het circuit van Sepang. “Het is een beetje alsof je in een oven rijdt, terwijl het weer verder altijd voor verrassingen kan zorgen”, verwijst de Engelsman naar de plensbuien die soms naar beneden komen zetten in het Aziatische land.

“In 2009 won ik hier in misschien wel de slechtste omstandigheden die ik ooit achter het stuur van een race-auto heb meegemaakt. Het was toen echt net alsof je door een rivier reed”, herinnert Button zich de race die destijds na 31 van de 52 ronden voortijdig werd afgevlagd en waarvoor iedereen als gevolg daarvan slechts de helft van het gewone aantal punten kreeg toebedeeld.

Voor Button behoort de Grand Prix van Maleisië ondanks de zware omstandigheden echter tot zijn favorieten: “Toen ik in 2000 mijn Formule 1-debuut maakte was het één van de nieuwste races op de kalender, maar inmiddels is Sepang meer als een soort oude bekende voor me.”

“Het circuit was altijd al leuk om op te rijden, maar het is door de jaren heen eigenlijk alleen nog maar beter geworden”, vindt de McLaren-coureur bovendien.

“Het is een baan waar je een auto nodig hebt die efficiënt is qua downforce, en ik had na Melbourne een zeer goed gevoel over onze bolide, dus ik kijk er naar uit om te zien hoe goed hij het hier straks doet. Ik verwacht echter dat we gewoon een sterk weekend kunnen hebben, ongeacht wat voor weer het wordt”, aldus Button.