Zoals de zaken er nu voorstaan, is het aannemelijk dat Jenson Button komend jaar voor Williams rijdt. De 25-jarige Brit dacht dit jaar al voor de renstal uit Grove te kunnen rijden, maar zijn contract met het BAR-team verhinderde dat. Button (links op de foto) wil op het moment echter even niet over zijn toekomst nadenken. ,,Hopelijk wordt er over een aantal maanden het één en ander duidelijk. Het is niet iets waar ik nu aan denk, omdat dit weekeinde mijn thuisrace verreden wordt en het team dit jaar nog veel kan bereiken”, vertelt hij.

Ingewijden weten te melden dat Button een zogenaamde prestatieclausule in zijn contract heeft staan. Het ziet er daardoor naar uit dat hij BAR na dit jaar zonder slag of stoot kan verlaten. De equipe uit Brackley kent namelijk een lastig seizoen en in Buttons contract zou zijn opgenomen dat hij mag vertrekken als hij tegen het einde van augustus minder dan 75% van de punten heeft gescoord dan de kampioenschapsleider van dat moment.

Fernando Alonso staat momenteel op 69 punten, 75% daarvan is 52. Zelfs als de Spanjaard alle races die nu volgen uitvalt en Button alle gp’s tot het einde van augustus wint, kan hij dat aantal punten niet meer behalen. Tot en met augustus vinden er namelijk nog maar vier wedstrijden plaats, waardoor de Brit in theorie nog slechts veertig punten zou kunnen halen.

Mede door het waarschijnlijke vertrek van de Duitse motorfabrikant BMW en de tegenvallende prestaties bij Williams, is het echter de vraag of Button wel wil overstappen. ,,Daar wil ik nu niet verder op ingaan, maar hopelijk kan ik jullie over een paar maanden meer vertellen over mijn toekomst”, eindigt hij.

PPB