Na een dramatische race in Bakoe kijkt Max Verstappen vol verwachting uit naar Oostenrijk. Het thuisland van zijn team Red Bull, het land van lederhosen en gastheer van veel Nederlandse kampeerders.

“Ik heb vorig jaar goede resultaten neer gezet in Oostenrijk”, kijkt de Nederlander positief terug. “Voor de race hadden we eigenlijk geen verwachtingen omdat de auto niet echt goed aansluit op dit circuit en we wisten niet zeker hoe de banden het uit zouden houden. Dus ik deed mijn best de banden goed te houden en dat resulteerde in een snelle één-stops strategie. De strategie was een beetje een gok, maar ontvouwde zich compleet in onze richting.”

Max vorig jaar in lederhosen voor de thuisrace van Red Bull

Dit jaar zal het wellicht moeilijker worden om op het podium te eindigen, zoals vorig jaar toen Verstappen de zilveren bokaal mee naar huis mocht nemen. “We moeten er gewoon voor zorgen dat de auto het blijft doen, zodat we kunnen concurreren met de leiders in het klassement. We zijn snel in de bochten en verliezen het op het rechte stuk, dus moeten we compromissen sluiten.”

Waar Max nog meer over te spreken is, zijn de Nederlandse fans in Spielberg vorig jaar. “De fans op de Red Bull Ring zijn te gek, ze hebben ontzettend veel passie voor de sport. Vorig jaar was er een grote Nederlandse verschijning aan fans, met allemaal oranje caravans, dat vond ik echt heel bijzonder.”

Na Oostenrijk worden snel de spullen gepakt en verplaatst het hele circus de Noordzee over richting Silverstone. “Ik kijk er altijd naar uit om op Silverstone te racen, het is echt een uniek circuit met de snelle bochten. Zeker dit jaar, met de nieuwe auto’s en reguleringen denk ik dat het fysiek zwaar wordt, maar onwijs gaaf.”

Op beide circuits heeft Verstappen vorig jaar de tweede plaats weten te behalen. Door de regen die voor de Grand Prix van Engeland viel vorig jaar, was het een spectaculaire natte race. Wie weet zijn de weergoden dit jaar weer gunstig gezind.