Carlos Sainz neemt vanaf volgend seizoen de plaats in van Fernando Alonso bij McLaren. De Spanjaard komt over van Renault, waaraan hij was uitgeleend door Red Bull. 

McLaren laat weten dat de 23-jarige Sainz een meerjarige overeenkomst heeft getekend met het team. De zoon van rallykampioen Carlos Sainz debuteerde in 2015 in de Formule 1, nadat hij in 2014 het Formule Renault 3.5-kampioenschap had gewonnen. Sainz reed samen met Max Verstappen bij Toro Rosso totdat de Nederlander promoveerde naar Red Bull. Omdat daar voor Sainz geen plek was, werd hij dit jaar uitgeleend aan Renault.

Sainz is verheugd dat hij bij McLaren aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière kan beginnen. “Zolang ik me kan herinneren ben ik al fan van McLaren”, vertelt hij. “Het is een geweldige naam in de autosport met een rijke historie. Veel helden uit de Formule 1 hebben voor McLaren gereden, en daar is Fernando Alonso er natuurlijk een van. Ik vind het heel speciaal dat ik het stuur van hem mag overnemen. Ik ben iedereen bij McLaren dankbaar dat mijn jeugddroom in vervulling gaat. Het team heeft een langetermijnplan en ik kijk ernaar uit ze te helpen op de weg terug naar voren.”

Teambaas Zak Brown heeft hoge verwachtingen van Sainz. “We houden hem al een tijdje in de gaten”, verklaart hij. “Hij maakt deel uit van een nieuwe generatie talenten in de Formule 1. Hoewel hij nog jong is, is hij ook ervaren. Dat maakt hem de perfecte keuze voor ons.”

Wie volgend jaar de teamgenoot van Sainz is, maakt McLaren later bekend. Stoffel Vandoorne heeft onder meer concurrentie van Browns protegé Lando Norris, die dit jaar actief is in de Formule 2.