Dagenlang zaten Jos Verstappen en zijn management in ongewisse. Eén ding is nu zeker: Verstappen rijdt de eerste Champcar-race niet. Maar: wellicht later in het seizoen wél.

Zijn test op Serbing voor HVM was succesvol. Verstappen zette de derde tijd neer. Iedereen sprak vol lof over de Limburger en juichte zijn komst toe. Het leverde echter (vooralsnog) niet op waar Verstappen op hoopte. Team HVM kon de oud Formule 1-coureur geen plek voor het hele seizoen garanderen. En gewoon instappen en zien waar het schip strand, is niet bepaald Verstappens stijl.

,,Ik had graag naar de Champcars gedaan,” zegt Verstappen. ,,Maar ik wil wel om het kampioenschap kunnen rijden en dan moet je de zekerheid hebben dat je aan alle races kunt meedoen.”

Verstappen blijft er kalm onder. Hij is wel wat gewend. Tenslotte vielen beslissingen over zijn loopbaan vaak op het laatste moment. Op 22 mei is het Mexicaanse Monterrey de tweede race van het seizoen en het zou kunnen dat hij dan instapt. ,,Maar dat is nog nergens op gebaseerd’’, zegt manager Huub Rothengatter desgevraagd.

Wil je meer weten over Verstappens test en over hoe het nu verder gaat met zijn Champcar-plannen, lees dan FORMULE 1. Het nieuwe nummer, editie 6, ligt vanaf woensdag 6 april overal in de winkel.