Charles Leclerc heeft het seizoen met een goed weekend afgesloten, de Monegask is namelijk tweede geworden op het Yas Marina Circuit. Toch was de sterke prestatie van Leclerc niet genoeg voor een tweede plaats in het constructeurskampioenschap, deze ging namelijk naar Mercedes. Dit zorgt voor gemengde gevoelens bij Leclerc.

Leclerc blikt terug op een sterk weekend. “Ik ben heel blij met onze prestaties dit weekend. We hebben het gemaximaliseerd, want ik denk niet dat onze auto snel genoeg was voor een tweede plek. Toch hebben we dat eruit kunnen halen.”

Toch houdt de Monegask gemengde gevoelens over aan het afgelopen seizoen. “Uiteindelijk had ik maar één doel voor ogen dit weekend, en dat was tweede worden in het constructeurskampioenschap. We hebben er alles aan gedaan, maar we kwamen ook echt van ver dit jaar. Ik ben alsnog echt trots op het team.”

Lees hier alles over de GP Abu Dhabi: tijdschema, historie en achtergronden


Het nieuwe nummer van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel (of bij je thuis als abonnee!) Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Verslag uit Brazilië: Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen?
  • In de krottenwijken van São Paulo is de GP een verdienmodel
  • Interview Ferrari-teambaas Fred Vasseur: Rustpunt in de chaos
  • Illusionist Hans Klok: Alles draait in Las Vegas om dollars
  • Reportage Pirelli, het elfde team in de Formule 1
  • Het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Alles over het drieluik op de Amerikaanse continenten