Nieuwbakken Marussia-reserverijder hoopt dat het team hem dit jaar een ochtendtraining laat rijden. Het liefst in Abu Dhabi, omdat hij daar al tijdens de talententest van 2011 in actie kwam.

Het zou in ieder geval mooi meegenomen zijn, want Chilton heeft geen garantie gekregen dat hij een keer mag rijden. “Er staat niet iets zwart op wit”, erkent de Engelsman, die in Japan als reserverijder begint, tegen Autosport. “Ik denk wel dat ik een kans heb om in ieder geval tijdens één Grand Prix in actie te komen.

“Ik heb in Abu Dhabi al eens eerder F1 gereden en ik hoop echt dat ik daar mag rijden. Ook heb ik er veel ervaring in de GP2 dus ik denk dat ik mij daar het meest op mijn gemak voel. Hopelijk krijg ik de kans, al zijn we het nog nergens over eens geworden”, meent de GP2-coureur, die stelt klaar te zijn voor de Formule 1.

“Ik heb dit jaar aan alles gewerkt. In kwalificaties ben ik sneller geworden en mijn racesnelheid is ook verbeterd. Ik ben er klaar voor. Het is afwachten of ik die kans daadwerkelijk krijg. Reserverijder zijn kan geen kwaad, maar je wilt natuurlijk wel in de cockpit plaatsnemen.”