Christian Klien was in het officiële persbericht van Red Bull erg mild. Maar op zijn eigen website geeft hij vandaag aan ’diep teleurgesteld’ te zijn in de beslissing van het team hem de komende drie Grand Prix’ te vervangen door testrijder Vitantonio Liuzzi.

,,Om eerlijk te zijn was ik totaal uit het veld geslagen toen ik het nieuws vernam’’, zegt de Oostenrijker op zijn eigen website.,,Ik wilde doorgaan metmijn goede vorm te bewijzen en meer punten voor het teamscoren. Ik heb de eerste drie Grand Prix’ bewezen dat ik midden in een positieve, zeer goede ontwikkeling zit, en dat terwijl ik pas aan mijn tweede jaar in de Formule 1 ben begonnen. Het is inderdaad waar dat ik al voorafgaand aan het seizoen afwist van het plan mijn cockpit te moeten delen met Liuzzi. Maar omdat ik sindsdien altijd beter was in tests kreeg ik de voorkeur bij de seizoenstart. Nu moet Liuzzi maar zijn kwaliteiten tonen. Het is de strategie van Red Bull ons allebei een kans te gunnen. Ik accepteer dat. Maar dat neemt niet weg dat het erg moeilijk is de komende drie races te moeten toekijken.’’

Red Bull tracht de FIA te bewegen tot een reglementswijziging, waardoor Klien de komende drie Grand Prix’- waarin Liuzzi de tweede wagen bemant- toch alstestcoureur op vrijdag zou mogen fungeren. Dat kan nu niet, omdat de Oostenrijker in de afgelopen twee jaar meer dan zes Grand Prix’ heeft gereden.