Opvallen doen ze. De auto’s van Red Bull zien er in Monaco bijna uit als buitenaardse wezens. Coulthard, Klien en Liuzzi rijden in speciale Star Wars III-versies van hun Red Bulls. Reservecoureur Klien zette vanmorgen tijdens de eerste traingsessie de derde tijd neer met Darth Vader op zijn auto. Red Bull Racing doet tijdens de Grand Prix van Monaco promotie voor de nieuwe Star Wars-film. Deel III uit de populaire Science Fiction-reeks van regisseur George Lucas die Revenge of the Sith heet is afgelopen week in premiere gegaan. Derhalve prijkt op de buitengevel van het trendy motorhome van Red Bull Racing – dat overigens op een ponton in de haven van Monaco ligt – een metershoge Darth Vader. Die ook weer is terug te vinden op de voorkant van de auto’s.

Of het de rijders buitenaardse krachten meegeeft is nog afwachten. In elk geval zette Christian Klien in de eerste trainingsessie op vrijdagmorgen de derde tijd (1.17.511) neer achter Juan Pablo Montoya (1.17.152) en Fernando Alonso (1.17.301), de koploper in het wereldkampioenschap.

Michael Schumacher reed de vierde tijd voor Fisichella, Wurz, Webber, Ralf Schumacher, Coulthard en Barrichello. Kimi Raikkonen, winnaar in Spanje, liet met 1.19.055 de twaalfde tijd noteren.

In de onderste regionen was Robert Doornbos (18e in 1.21.511) sneller dan zijn teamgenoten Monteiro (1.22.388) en Karthikeyan (1.23.521). Christian Albers reed de langzaamste tijd van allemaal: 1.25.644, ruim drie seconden langzamer dan Patrick Friesacher (1.21.968).