Aan het begin van het seizoen maakte Red Bull Racing duidelijk dat Christian Klien niet zeker was van zijn stoeltje. En dat de mogelijkheid er was hem in Imola door Vitantonio Liuzzi te vervangen. Klien heeft de eerste drie races echter verrassend goed gepresteerd. Wat nu?

Christian Klien gelooft dat hij er alles aan gedaan heeft om de Red Bull-bazen ervan te overtuigen dat hij de juiste man voor het team is. Het team neemt vandaag de beslissing over wie er in Imola van start zal gaan. Hoewel Liuzzi een geweldige testcoureur is, mag je Klien wel de verrassing van het seizoen noemen. Zowel in Australië als in Maleisië scoorde hij punten. En ook in Bahrein had hij een goede uitgangspositie, ware het niet dat hij door een motorprobleem niet aan de race kon deelnemen.

Toch lijkt het erop dat de goede prestaties Red Bull niet voldoende heeft kunnen overtuigen. En is de kans groot dat Liuzzi in Imola zijn F1-debuut zal maken. Ook hij zal dan drie races de kans krijgen zijn potentieel te tonen. Klien blijft er opvallend rustig onder. ,,Ik wist vanaf het begin wat mij te doen stond. Door in de winter goed te presteren, kon ik een stoeltje naast david Coulthard verdienen. Dat heb ik bereikt. Vervolgens moest ik bewijzen dat ik het stoeltje waard ben. Door tweemaal in de punten te eindigen en goed te presteren in Bahrein, denk ik dat ik dat gedaan heb. De rest heb ik niet in de hand. Ik wist dat ik de eerste drie races zou rijden en dat daarna de situatie geanalyseerd zou worden. Ik denk nog steeds dat ik elke race weer beter en beter word. Maar wat ze ook kiezen, ik weet van mezelf dat ik er alles aan gedaan heb.”