Christian Klien heeft alleen zekerheid dat hij de eerste drie Grand Prix’ rijdt. Daarna zou derde man Liuzzi het zitje bij Red Bull naast Coulthard mogen overnemen. De Oostenrijker vindt dat hij recht heeft op zijn huidige stek. Christian Klien vindt dat hij gewoon het hele seizoen zou moeten afmaken bij Red Bull, als tweede rijder naast David Coulthard.

De Oostenrijker eindigde afgelopen weekend in Melbourne – na als zesde te zijn gestart – op een heel keurige zevende plaats. ,,Ik heb laten zien dat ikhet racestoeltje verdien’’Bovendien was de snelste raceronde van de Oostenrijker een fractierapper dan de snelste ronde van collega Coulthard, diede race als vierde beëindigde. ,,Dit was mijn beste race’’, meent Klien, die vorig jaar in België al eens als zesde finishte, met Jaguar.

Teambaas Christian Horner ziet het echter anders: ,,Christian rijdt de eerste drie races, en dan evalueren we de situatie.’’ Vitantonio Liuzzi, vooralsnog derde man op vrijdag, zou de toezegging hebben dat hij in Imola voor eigen publiek zijn Grand Prix-debuut zou mogen maken. De Grand Prix van San Marino wordt 24 april verreden. Klien zou dan helemaal aan de kant moeten blijven, omdat hij reglementair niet in de derde wagen kan stappen. Hij reed afgelopen jaar immers ruimschoots méér dan de voor een derde coureur toegestande zes Grand Prix’.