Het leven lacht hem toe na zijn donkerste dagen, toen vrouw Liselore vocht tegen slokdarmkanker. Christijan Albers heeft zijn zaken op orde, is gelukkig met zijn gezin in Monaco, een man in bonis en als een vogel zo vrij. En toch: “Als een Formule 1-team mij vraagt om de boel te gaan runnen, zeg ik meteen ja.”

Lees ook: Flashback ’06: Hoe een online bericht de verhoudingen tussen Albers en Doornbos op scherp zette

in 2014 deed Albers dat al een keer, lang duurde het echter niet. “Toen Liselore net schoon was vond ik Caterham een fantastisch mooie uitdaging. Weet je dat ik later nog een bod heb gedaan op het team? Dat was best een groot bedrag, maar het consortium dat eigenaar van Caterham was, was zó eigenwijs. Die dachten dat ze in de situatie waarin ze verkeerden het team wel voor 50 miljoen konden verkopen.”

Albers kreeg gelijk, voor het einde van 2014 was ging Caterham failliet. “Het schoot daar gewoon niet op. Ik heb er drie maanden gewerkt en de schuld met meer dan de helft teruggebracht.” Met grijns: “Best wel indrukwekkend, vind ik zelf. Ik vond het leuk werk, wist zeker dat ik er een succes van kon maken.”

Lees ook: Flashback ’05: de eerste race van Christijan Albers, welkom in de slangenkuil die F1 heet

Lees meer in Editie 11 van FORMULE 1, Albers vertelt meer over zijn stiekeme droom om teambaas te worden en waarom hij liever Sky Sports kijkt dan Ziggo Sport. “Ik vind het jammer dat Nederlandse fans vaak slecht of 
niet correct worden geïnformeerd over wat er in een race gebeurt.” Bestel de nieuwste editie hier.