Claire Williams vindt het jammer dat Lance Stroll wordt bestempeld als betaalrijder. Ze benadrukt dat hij op basis van zijn merites is benoemd. Dat coureurs financiële steun meebrengen, noemt ze bovendien juist bevorderlijk voor de sport.

Hoewel Lance Stroll een aardig zak centen meeneemt, is hij volgens Claire Williams aangesteld vanwege zijn sportieve prestaties. “We zijn een team met serieuze ambities en zouden hem niet in de auto zetten als we niet zouden geloven dat hij kan presteren”, verklaart Williams tegenover Autosport.

“In de Formule 1 is hij een rookie, en ongetwijfeld fouten maken, maar hij heeft laten zien een snelle leerling te zijn. We moeten hem de kans geven zich te bewijzen. Het is niet eerlijk om al bij voorbaat een stempel op hem te drukken. Op jonge leeftijd heeft hij al veel bereikt. Hij heeft ieder kampioenschap gewonnen waaraan hij heeft deelgenomen.”

De 18-jarige Canadees won afgelopen jaar de Formule 3-titel. Dat was mede te danken aan een financiële injectie van zijn welgestelde vader bij het Prema-team. Ook Williams kan rekenen op een welkome bonus. Volgens Claire Williams is het echter geen slechte ontwikkeling wanneer coureurs geld meebrengen.

“Bij elke coureur zijn commerciële belangen gemoeid”, stelt Williams. “Ook Alonso, Button en Pérez trekken bijvoorbeeld indirect sponsoren aan voor hun team. Ik begrijp niet zo goed waarom dat als negatief wordt beschouwd. Autosport is een dure onderneming en op deze manier kunnen teams en de sport overleven.”