Claire Williams, de adjunct-teambaas van het gelijknamige team, is zeer onder de indruk van hoe de voor Williams uitkomende rookie Valtteri Bottas zich door zijn debuutjaar slaat.

Makkelijk is het dit jaar niet voor en bij Williams, dat in de FW35 een weinig competitieve en lastig af te stellen bolide heeft, waarin Bottas nog geen punten heeft weten te pakken voor de renstal uit Groeve, terwijl de puntenteller van teamgenoot Pastor Maldonado dit jaar ook pas op één staat.

Ondanks de malaise is adjunct-teambaas Claire Williams echter zeer te spreken over hoe Bottas zich houdt en opstelt en wat hij achter het stuur laat zien, vertelt ze aan het Britse Autosport.

“Valtteri heeft het dit jaar vooralsnog fantastisch gedaan”, zo prijst ze de 23-jarige Finr. “Wat de meeste indruk op me heeft gemaakt, is hoe volwassen hij is en hoe hij – wellicht ook door zijn nationaliteit – kalm blijft in situaties waarin je wellicht precies het tegenovergestelde zou verwachten van een coureur.”

“Door zijn werkwijze, is het hele team bovendien dol op Valtteri”, geeft Williams aan. “Hij werkt namelijk keihard en draagt zo echt zijn steentje bij om het team vooruit te helpen.”

Williams meent verder dat Bottas ‘alles is wat je maar van een coureur kan wensen’. “In de cockpit doet hij precies wat je van hem verlangt, terwijl hij daar buiten geweldige feedback geeft waarmee de engineers de auto kunnen verbeteren.”

“Valtteri is daarnaast een echte leider, en dat is exact wat we op dit moment nodig hebben: een coureur die als het tegenzit ook als hij niet in de auto zit de schouders eronder zet en het hele team op sleeptouw neemt.”