McLaren heeft bekend gemaakt dat ze het contract met Jenson Button verlengd heeft. De Engelsman die bezig is aan zijn tweede seizoen voor de renstal heeft een overeenkomst voor de meerdere jaren getekend.

Een grote verrassing is het niet. Enkele weken geleden verklaarde teambaas Martin Whitmarsh al dat het slechts een kwestie van tijd was voor het contract met Button rond zou zijn. In de tussentijd werd de wereldkampioen van 2009 nog gelinkt met Ferrari. Iets wat hem allicht gesterkt heeft in zijn onderhandelingspositie.

De coureur in kwestie is vanzelfsprekend in zijn nopjes met zijn nieuwe contract. “Ik heb me nog niet eerder zo thuis gevoeld bij een team als bij McLaren. Ik heb vier van de beste races van mijn leven voor dit team gewonnen. Momenteel sta ik tweede in het kampioenschap en ik heb het idee dat ik beter rij dan ooit.”

“Dat kan je alleen bereiken als je de juiste steun krijgt – en ik geloof oprecht dat de passie en vastberadenheid om te winnen hier bij McLaren sterker is dan bij elk ander team. Voor een coureur zijn dat enorm krachtige gevoelens om te delen en om deel vanuit te maken, en die hebben alleen maar mijn verlangen verstrekt om me voor de lange termijn te committeren aan dit team.”

“Ik heb er nooit geheim van gemaakt dat het mijn ambitie is om verder te gaan met het winnen van races en wereldkampioenschappen, en ik geloof dat dit de plaats is waar ik die doelstellingen kan bereiken.”

Teambaas Martin Whitmarsh is blij met het enthousiasme van zijn coureur. “Jenson is een geweldige coureur en een geweldige vent. In feite kan ik gerust zeggen dat hij één van de meest capabele en gerespecteerde coureurs is die we ooit hebben gehad, en ik ben dan ook ontzettend blij dat hij besloten heeft ook in de toekomst met ons te willen samenwerken.”