De Brit Mike Conway heeft de prestigieuze Formule 3-race in Macau op zijn naam geschreven. Conway was in de kwalificatierace als zevende geëindigd, maar kwam in de hoofdrace sterk opzetten. Het evenement in Macau is tot op zekere hoogte te vergelijken met de BP Ultimate Masters op Zandvoort, begin augustus. Ook in China mochten de beste coureurs uit de verschillende Formule 3-series een gooi doen naar eeuwige roem.

Conway, afgelopen seizoen Brits Formule 3-kampioen, legde de basis voor zijn zege in de openingsronde. Pole-sitter Kamui Kobayashi en Marko Asmer vlogen elkaar in de haren waardoor beiden in de uitloopzone terecht kwamen.

Ook Euro Series-kampioen Paul di Resta schoot rechtdoor, voordat hij even later de vangrail raakte en zijn race er definitief op zat.

Conway profiteerde en lag al voordat de safetycar de baan opkwam aan de leiding. Ondanks een vrijage met één van de vele muren langs het nauwe circuit legde Richard Antinucci Conway het vuur nog aan de schenen. In de openingsfase lag de Amerikaan nog op de zesde plek, maar hij slaagde er wonderwel in om enkele concurrenten in te halen. Het leverde hem uiteindelijk de tweede plek op.

Adrian Sutil, Japans Formule 3-kampioen en bekend van zijn vrijdagoptredens namens MF1 Racing (Spyker MF1), finishte als derde. In eerste instantie reed hij nog voor Antinucci, maar na een heftig gevecht in de achtste ronde capituleerde hij.

Yelmer Buurman was de enige Nederlander die op het stratencircuit in actie kwam. Na allerlei problemen startte hij de hoofdrace vanaf de 29e startplek om uiteindelijk als achtste de finish te bereiken.

KVN