David Coulthard, goed voor punten in de eerste drie Grand Prix’ van dit seizoen, eist opheldering van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. De Oostenrijkse energiedranktycoon liet zich in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport ontvallen dat Christian Klien en Vitantonio Liuzzi ’volgend jaar’ de twee Grand Prix-coureurs zullen zijn van Red Bull Racing. Daarmee zou het doek vallen voor de Schotse coureur, die slechts over een éénjarige verbintenis beschikt.

Mateschitz plaatste zijn opmerking na de benoeming afgelopen dinsdag van testrijder Vitantonio Liuzzi tot Grand Prix-coureur in de komende drie races in San Marinio, Spanje en Monaco. Door Liuzzi dit jaar ook in races in te zetten zou hij er klaar voor zijn om in 2006 naast Klien voor Red Bull Racing aan alle Grand Prix’ deel te nemen.Coulthard beschikt bovendien over slechts een eenjarig contract.

,,Ik wil pas echt iets zeggen als ik met Mateschitz over zijn uitlatingen heb gesproken’’, aldus de Schot tegenover een Engelse website. ,,Hij moet maar eens uitleggen wat íe nu precies bedoelt. Ik heb nog geen beslissing genomen over mijn toekomst in de sport. Als Mateschitz inderdaad deze dingen heeft gezegd, dan zal ik ook mijn eigen ideeën naar buiten brengen.’’ Wordt ongetwijfeld spoedig vervolgd.