Volgens David Coulthard maakt het weinig uit of Red Bull nu kiest voor Kimi Räikkönen of Daniel Ricciardo als vervanger van Mark Webber, die aan het eind van het seizoen afscheid neemt. “Het zijn allebei goede opties.”

“Red Bull kan eigenlijke geen verkeuzde maken”, zegt Coulthard tegen Formule 1 bij de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen, waar hij zondag een demonstratie geeft voor Red Bull.

Volgens Coulthard moet er niet alleen naar de erelijst worden gekeken, maar ook naar het potentieel voor het team. “Bij Kimi weet je wat je in huis haalt. Hij heeft een geweldige staat van dienst. Maar toen Sebastian Vettel bij Red Bull kwam had hij ook pas één race gewonnen. Maar er bestaat geen twijfel over dat hij de kans verdiende vanwege zijn talent. En dat talent heeft Daniel Ricciardo ook. Red Bull kent hem goed en hij zou een goede vertegenwoordiger zijn van het merk.” 

“Maar het is niet aan mij”, benadrukt Coulthard, die als adviseur bij Red Bull betrokken is gebleven nadat hij in 2008 zijn Formule 1-loopbaan afsloot. “Als ik moest beslissen, zou ik hetzelfde doen als wat ieder ander zou doen. Alle data van alle sessies bestuderen en een afweging maken op basis van het totaalplaatje.” 

Coulthard noemt het niet waarschijnlijk dat Fernando Alonso naar Red Bull komt. “Zijn manager doet wat elke goede manager moet doen, met alle teams praten”, verklaart de Schot. “Fernando zal ongetwijfeld ietwat gefrustreerd zijn dat hij niet zo vaak wint als je van iemand van zijn statuur zou verwachten. Maar Ferrari is een topteam en zal ongetwijfeld weer Grands Prix gaan winnen.”