Er is volgens oud-McLaren-coureur David Coulthard een ‘Houdini-act’ nodig wil het team van McLaren dit jaar meedoen om de prijzen. “De problemen die ze hebben met de Honda-motor zijn gewoon te groot.”

De Schot erkent in gesprek met Autosport de vele problemen die het team van McLaren heeft. “De auto is onbetrouwbaar en heeft te weinig pk’s. Dat gaat ten koste van de ontwikkeling”, aldus Coulthard. “Ze zullen zich wel verbeteren, maar ze lopen al zo ver achter. Er is een Houdini-act nodig willen ze echt competitie vormen voor de rest.”

Coulthard betwijfelt of Honda daarom nog wel aanblijft in de Formule 1. De Japanse motorfabrikant levert al sinds de rentree in 2015 slechte prestaties. “Ze hebben zich verbonden met McLaren en het kost ze ook veel geld. Ze staan volop in de schijnwerpers, ze mogen niet falen. Maar dat is wel wat ze op dit moment doen.”

De echte competitie vindt voorin plaats, denkt Coulthard. “Ik hoop dat Ferrari na de wintertests ook bij de Grands Prix dit seizoen sterk voor de dag komt. De drie topteams zijn overduidelijk Mercedes, Ferrari en Red Bull. Het is moeilijk voor te stellen dat Williams of welk ander team dan ook een serieuze uitdaging wordt voorin.”