*

Coulthard: Niemand wil in de Formule 1 teamgenoot van Verstappen zijn

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

27 november 2018 09:10

Coulthard: Niemand wil in de Formule 1 teamgenoot van Verstappen zijn
Red Bull

Oud-coureur en Formule 1-analist David Coulthard weet het zeker: niemand wil in de Formule 1 teamgenoot zijn van Max Verstappen bij Red Bull Racing. “Het is het minst gewilde zitje in de Formule 1.”

Waarom? Omdat de Nederlander in bloedvorm is en het dan niet meevalt hem te verslaan. Wat Coulthard betreft kan Pierre Gasly dan ook zijn borst nat maken voor het seizoen 2019. Gasly maakt na iets meer dan een jaar bij Toro Rosso promotie naar het hoofdteam Red Bull. Daar moet hij Verstappen het vuur aan de schenen leggen.

Geen sinecure, ontdekte Daniel Ricciardo al eerder. “Daniel is een coureur van topkwaliteit”, aldus Coulthard bij Channel 4, “maar Max nam in de tweede seizoenshelft echt controle over het team wat absolute snelheid betreft.”

Mocht Gasly zich met Verstappen kunnen meten, dan zal hij direct in aanzien stijgen. “Als Gasly Verstappen kan evenaren, dan is hij een uitzonderlijk coureur. Het is duidelijk dat hij een goede coureur is, maar het kan na een jaar klaar zijn”, hint Coulthard naar het verblijf van Gasly bij Red Bull. “We weten hoe Red Bull kan zijn als je niet presteert: de andere talenten komen eraan. Dat betekent heel veel druk voor hem.”

Hoge verwachtingen van Red Bull-Honda
Red Bull kan met Honda in 2019 wel eens echt de strijd aan gaan met de topteams, denkt mede-analist en oud-teambaas Eddie Jordan. “Onderschat Red Bull-Honda niet met Max Verstappen erbij”, stelt Jordan. “Voor mij is hij (Verstappen, red.) echt een revelatie. Ik heb gewerkt met Honda en weet hoe goed ze kunnen zijn. Briljant, zelfs. Het kan geweldig worden. Het is één van de dingen waar ik echt naar uitkijk.”

Lees meer over

Red Bull Verstappen