David Coulthard rijdt ook in 2006 voor Red Bull Racing. De 34-jarige Schot stond tevens in de belangstelling van BAR, maar heeft er de voorkeur aan gegeven om zijn huidige eenjarige verbintenis te verlengen. Coulthard moest eind vorig seizoen na negen jaar trouwe dienst vertrekken bij McLaren, waarna zijn Formule 1-loopbaan er op leek te zitten. Red Bull sprak echter haar vertrouwen uit in Coulthard en bood hem een éénjarig contract aan. Hij stelde daarop niet teleur, kende een vliegende start van het seizoen en heeft inmiddels zeventien punten gescoord. Vooral zijn ervaring en de goede samenwerking met Christian Klien en Vitantonio Liuzzi zijn de redenen dat het team graag met hem verder wil. Bovendien wil het team volgend seizoen met de Ferrari-motoren een stap voorwaarts te maken. ,,David heeft dit seizoen wel bewezen dat hij nog altijd een topper is. Hij is van grote waarde voor het team en mede dankzij hem kent Red Bull zo’n succesvol seizoen. Eigenlijk was de beslissing om volgend seizoen met elkaar verder te gaan helemaal niet zo’n verrassing’’, licht teambaas Christian Horner de deal toe.

Coulthard is zelf eveneens in zijn nopjes met de verlenging van zijn overeenkomst. ,,De samenwerking met Red Bull is voor mij een zeer positieve en nieuwe ervaring geweest. Het is wel duidelijk dat het team over veel potentie beschikt en dat is een perfecte basis om verder met elkaar samen te werken. De progressie die we sinds december geboekt hebben is erg groot en hopelijk kunnen we volgend jaar met de RB2 en de Ferrari-krachtbron voor een nieuwe verrassing zorgen.’’

Met de contractverlenging van de eerste coureur van de renstal, ontvouwt er zich een nieuwe strijd tussen Christian Klien en Vitantonio Liuzzi. De twee coureurs zijn dit jaar allebei in actie gekomen, die optie is voor volgend seizoen onwaarschijnlijker. Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft al door laten schemeren dat hij één van beide coureurs best uit wil lenen om de desbetreffende coureur zodoende ervaring op te laten doen.

.