David Coulthard heeft in een Britse krant toegegeven dat hij na afloop van de Grand Prix van San Marino Felipe Massa naar de keel is gevlogen, in een woedeuitbarsting. De Braziliaan was in de race tot twee keer toe tegen tegen de wagen van de Schot opgereden. Coulthard verwijt de Sauber-coureur nu ’gebrek aan respect’. Massa stuitte in zijn drang vanaf de achttiende startplaats naar voren op de veel langzamere Red Bull-bolide van Coulthard. Toen de Sauber-coureur er niet snel voorbij kwam, kwam het tot een aanvaring, en later nog eens een lichte touché. Uiteindelijk finishte Massa de race nog als twaalfde, Coulthard als dertiende.

Coulthard onthult in The Daily Mirror dat hij zondagavondvoor de auto van de Braziliaan was gaan staan, door het raam naar binnen leunde endaarop de jongeMassa in zijn nekvel greep.,,Ik was razend en ik liep rood aan’’, bekent de Schot. ,,Ik heb respect voor andere coureurss en ik verwacht dat ze mij ook respecteren. Toen ik opkeek, zag ik zijn ouders op de achterbank zitten. Daardoorkoelde ik alweer snel af.Het was niet mijn bedoeling om hem voor gek te zetten voor zijn ouders, maar hij bleef me maar beschuldigen van onsportief gedrag. Ik zou hem op hoge snelheid van de weg hebben gereden, maar dat heb ik nooit gedaan. Ik ben er echter ook niet om iedereen maar voorbij te laten.’’

Het is niet de eerste keer dat Coulthard in een handgemeen verwikkeld raakt, of op zijn minst indirect. In 1998 vloog Michael Schumacher hem bijna na de keel, nadat de Duitser op een drijfnat Spa-Francorchamps in leidende positie pontificaal achter op de langzamer rijdende McLaren van de Schot was gebotst. ,,Je probeert me te vermoorden’’, had Schumacher geroepen. In 2001 kwam Coulthard in de Grand Prix van Monaco, nadat hij achteraan had moeten beginnen, rondenlang niet voorbij de Arrows van Enrique Bernoldi, waarop na de race Norbert Haug en Ron Dennis de Braziliaan hardhandig vastgrepen.