David Coulthard, voorzitter van de coureursbelangenvereniging GPDA, heeft tijdens een persconferentie in Istanbul laten doorschemeren dat de Formule 1 voorlopig niet hoeft te vrezen voor een coureursstaking.


De Schot stelde enkele dagen geleden nog dat er later dit seizoen mogelijk gestaakt wordt door de coureurs. De coureurs, verenigd in de Grand Prix Drivers’ Association, maken zich zorgen om hun veiligheid. Met name de veiligheid tijdens testsessies buiten de Grand Prix-weekends om baart de coureurs zorgen. Coulthard zinspeelde op een staking als er niet heel snel verbetering zou komen.

Maar tijdens de persbijeenkomst in Istanbul kwam de Schotse Red Bull-coureur terug op zijn eerder gedane uitspraken. ,,De Formule 1 heeft goede reglementen en de veiligheid is de afgelopen tien jaar sterk verbeterd. We willen nu alleen nog naar meer veiligheid tijdens het testen. Als we testen rijden we in feite twee keer een Grand Prix. De faciliteiten zijn echter niet zo goed als bij een Grand Prix. Daar moeten we nu aan werken.’’