De teams zijn tot overeenstemming gekomen om het aantal motoren dat gedurende 2015 per auto gebruikt mag worden van vier naar vijf te verhogen. Dat bericht het Britse Autosport.

Autosport meldt dat de teams hebben ingestemd met een voorstel om het maximaal aantal te gebruiken krachtbronnen per auto voor 2015 te verhogen. Hier zou vooral toe zijn besloten om de motorfabrikanten meer vrijheid te geven bij het doorontwikkelen van de hybride V6-turbo’s.

Conform het technisch reglement mogen er dit jaar eigenlijk maar vier motoren per auto gebruikt worden, maar aangezien de krachtbronnen nu ook gedurende het seizoen doorontwikkeld mogen worden – waarbij het introduceren van nieuwe losse onderdelen ook aan restricties is gebonden – is dus besloten dit naar vijf te verhogen.

Een andere reden om het aantal te gebruiken krachtbronnen uit te breiden – zo bericht Autosport – is om te voorkomen dat zich later in het seizoen situaties voordoen waarin teams coureurs tijdens de vrije trainingen aan de kant houden om de tegen die tijd hevig gebruikte motoren te ontzien.

De voorgestelde wijziging moet overigens nog wel officieel goedgekeurd worden door de FIA, maar de verwachting is dat de autosportbond er geen problemen mee zal hebben en de reglementswijziging nog voor de Grand Prix van China zal ratificeren.