De FIA heeft coureurs gewaarschuwd dat ze op hun woorden moeten letten als ze op het podium staan. De autosportfederatie was niet te spreken over de ‘shit’ van Kimi Räikkönen en ‘fuck’ van Sebastian Vettel.

De twee coureurs zeiden dit tijdens een interview met David Coulthard op het podium na de Grand Prix van Abu Dhabi. FIA’s communicatiechef, Norman Howell, heeft in opdracht van FIA-president Jean Todt nu een brief geschreven aan de teams.

“Dit zorgt voor negatieve publiciteit voor sponsoren, teams, de sport en de FIA”, aldus Howell. “Het is onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat coureurs weten dat er op het podium geen plaats is voor gescheld.”

“Ik snap dat adrenaline, teleurstelling en vermoeidheid voor een gevaarlijke combinatie zorgen, maar coureurs zijn niet de enige die onder die omstandigheden geïnterviewd worden. Boxers, rugbyspelers en voetballers worden ook met grote regelmatig vlak na een wedstrijd geïnterviewd en zij slagen er ook in fatsoenlijk antwoord te geven.”

“We hebben aardig wat klachten ontvangen van toeschouwers, FIA-leden en zelfs van de media. Omdat het nu twee keer in hetzelfde weekend is gebeurd vond ik dat een aanleiding om jullie een vriendelijke herinnering te sturen.”