Een aantal coureurs heeft zijn zorgen uitgesproken over de ’totaal onaanvaardbare’ hobbels op het Circuit of the Americas. De coureurs vrezen dat zij dankzij deze hobbels mogelijk zullen crashen en zich daarbij kunnen bezeren.

Al snel in de eerste vrije training komen de eerste zorgen van de coureurs over de boordradio. ”De hobbels zijn wel heel extreem, ik weet niet of de baan veilig genoeg is”, vraagt Lewis Hamilton zich af. De Brit noemt het circuit even later ‘het hobbeligste circuit ter wereld’ en Kevin Magnussen merkt op dat de uitgang van bocht 9 op ‘een schans’ lijkt. Sommige coureurs vrezen dat de hobbels grote gevolgen kunnen hebben dit weekend.

Racing Point-coureur Sergio Pérez maakt zich vooral zorgen om de situatie tijdens de race. ”Het zou erg pijnlijk kunnen worden”, zegt Pérez tegen Motorsport.com. ”Iemand kan zich bezeren dankzij deze hobbels. We hebben al een aantal coureurs op hoge snelheid van de baan zien gaan dankzij die hobbels. Het is totaal onaanvaardbaar. Ik verwacht dat sommige coureurs zullen crashen wanneer de banden beginnen te slijten. Als je dan over een hobbel gaat sta je zo in de muur”, aldus de Mexicaan.

Rugpijn
Max Verstappen zegt op zijn hoede te zijn voor de hobbels bij het inhalen. ”Je moet erg voorzichtig zijn. Ik vrees een beetje dat ik pijn in mijn rug kan krijgen als ik een beetje van de racelijn af moet om iemand in te halen. Hobbels op een stratencircuit maken voor mij niet veel uit, want dat hoort erbij. Maar deze hobbels zijn ernstig. Het lijkt op sommige plekken wel een schans waar je banden loskomen van de grond. Dat is natuurlijk niet wat je wil”, aldus Verstappen.

Pierre Gasly zegt dat de hobbels niet alleen zwaar zijn voor de auto’s. ”Bij het uitrijden van de pits lijkt het al alsof je met de voorste banden los van de grond komt over die grote hobbel”, zegt de Fransman tegen Racefans.net. ”Er zijn ook grote hobbels in bocht 9 en 12. We zagen al auto’s op hoge snelheid spinnen dankzij deze hobbels. Het is zwaarder voor de auto’s maar ook voor mij, want ik voelde mijn rug meer dan normaal na vandaag. De hobbels zijn naar mijn mening te veel van het goede en hopelijk kunnen ze er nog wat aan doen”, aldus Gasly.

Foto: Motorsport Images