Damon Hill (45) test eind juni in Paul Ricard een GP2-bolide. De organisatie van het nieuwe kampioenschap heeft de Brit gevraagd achter het stuur van een Dallara te kruipen.


,,Het is al een weer een hele poos geleden dat ik in zo’n snelle eenzitter gereden heb, maar het lijkt met erg interessant om eens te proberen’’, zegt Hill in het Britse magazine Motorsport News. Hill werd in 1996 wereldkampioen Formule 1 met Williams-Renault en nam eind ’99 na een teleurstellend verlopen laatste seizoen met Jordan afscheid.

,,Ik weet niet of de informatie die ik de mensen van GP2 kan geven erg nuttig is, want ik heb natuurlijk al jaren niet meer in een moderne Formule 1 gereden.’’

De organisatie is kennelijk uit op wat extra publiciteit, want ook Stirling Moss, 76 jaar inmiddels, is gevraagd. ,,Ze hebben me gevraagd, maar ik ga het niet doen’’, vertelt de voormalige teamgenoot van Juan Manuel Fangio aan Motorsport News. ,,Het lijkt me voor mij niet meer verstandig om daar in te gaan rijden.’’ Moss komt overigens nog wel jaarlijks in actie in het Goodwood festival of Speed, met wagens uit zijn eigen actieve periode, de jaren vijftig en zestig.