Niet alleen op Silverstone, maar ook op het circuit van Monza kwamen de Formule 1-teams vandaag in actie om weer eens te testen. Voormalig BAR-vrijdagtester Anthony Davidson was woensdag de snelste man op het circuit.


In eerste instantie zou BAR helemaal niet in actie komen op de Italiaanse baan, maar vanwege het slechte weer in Silverstone werden de plannen gewijzigd.De kleine Brit eindigde de eerste testdag van de week met bijna een seconde voorsprong op Marc Gené, die bij lange na niet aan zijn 1:21.490 kon tippen. Wel legde de Spaanse Ferrari-testcoureur de meeste ronden af op het hogesnelheidscircuit. Niet minder dan 126 keer passeerde hij in de F2005-bolide de start/finish-lijn.

Jarno Trulli, die als het weer het toelaat morgen in Silverstone rijdt, vinden we terug op de derde plek. Ook de Italiaan reed met zijn 89 ronden meer dan een raceafstand. De Toyota-coureur was nipt sneller dan Enrique Bernoldi, die in de BAR eveneens een drukke dag had. Hij reed twee ronden minder dan ’collega’ Marc Gené.

Voor Sauber begon vandaag de voorbereiding op de Grand Prix’ in Canada en Amerika. Jacques Villeneuve mocht voor het Zwitserse team twee verschillende aërodynamica-pakketten uittesten. Later op de dag hield hij zich nog bezig met de bandenkeuze voor de aankomende race in Montréal. Tot snelle tijden leidde het niet: met anderhalve seconde achterstand op Anthony Davidson besloot hij de dag als langzaamste.

,,Omdat we in Canada en Amerika voor het eerst met een downforceniveau rijden dat als ’medium’ aangeduid wordt, moeten we ons daar goed op voorbereiden", legt Chief Race Engineer Jacky Eeckelaert van Sauber uit. ,,We introduceren binnenkort enkele nieuwe elementen, die voornamelijk betrekking hebben op de voor- en achtervleugel. Bepaalde onderdelen hebben we al getest in Le Castellet, maar we willen ze hier ook nog even aan de tand voelen. Morgen zal Felipe het stuur van Jacques overnemen."