BAR-testcoureur Anthony Davidson had de rest van dit seizoen Champcars kunnen rijden als vervanger voor Bruno Junqueira bij Team Newman-Haas. Maar de Engelsman heeft het aanbod naast zich neer gelegd Het Newman-Haas team benaderde de Brit deze week met het aanbod om Bruno Junqueira te vervangen. De Braziliaanse coureur raakte gewond bij een crash tijdens de Indy 500, afgelopen zondag. Naar verwachting is hij zes maanden uit de running.

,,Newman-Haas heeft me gevraagd Bruno te vervangen”, aldus Davidson tegenover de Britse televisiezender ITV. ,,Maar ik heb besloten het niet te doen. Mijn doel is nog steeds Formule 1. Ik wil volgend jaar met BAR racen.”

De testcoureur leek vorig jaar in de running voor één van de BAR-stoeltjes voor dit seizoen. Jenson Button zou tenslotte naar Williams verhuizen. BAR hield Button echter aan zijn contract, waardoor Davidson zich opnieuw tevreden moest stellen met de rol als testcoureur.

Overigens zal nu de Spanjaard Oriol Servia (30) bij de eerstkomende Champcar-race, komende zondag in Milwaukee, het stoeltje van Junqueira bezetten. Daarna wordt besloten wie de rest van het seizoen rijdt.