Voor coureurs is de raceoverall natuurlijk het standaard zondagse kloffie, maar speciaal omdat het Pasen is en je je natuurlijk op je paasbest hoort te kleden, hebben we 8 gekste en meest unieke special edition-overalls op een rijtje gezet.

Red Bull hees Max Verstappen en Daniel Ricciardo speciaal voor haar thuisrace in 2016 in traditionele lederhosen op de eigen Red Bull Ring.

Tien jaar eerder, ook een leuke stunt van Red Bull: voor de film ‘Superman Returns’ droegen de coureurs (inclusief testrijder Robert Doornbos) in Monaco capes en de iconische ‘S’ op hun borst. Coulthard ging in gewone raceoverall maar met cape naar het podium op P3. Foto: Sutton Images.

Felipe Massa droeg een speciale overall in Braziliaanse kleuren voor zijn thuisrace in 2006. Zijn dag werd nog specialer toen hij de race ook nog eens won. Foto: Sutton Images.

Een ontwerpwedstrijd van McLaren leverde in 2011 een bescheiden bloemetjesmotief op voor Jenson Button en iets stoers met vlammen voor Lewis Hamilton. De twee droegen de overalls in Brazilië. Foto’s: Sutton Images.

Stralende sponsorpose: Lotus had het geld in 2015 hard nodig, dus Romain Grosjean kon wel lachen om deze overall als gevolg van een deal met XBOX voor de GP van Singapore. Dat groen viel in ieder geval lekker op ’s avonds. Foto: Racepictures.

Handjes in de lucht: voor de terugkeer van de GP van Mexico had Sergio Pérez in de voorbereiding een speciale overall met Tolteken-tempel erop, al droeg hij tijdens het raceweekend zijn gebruikelijke Force India-outfit. Foto: Sutton Images.

“These aren’t the droids you’re looking for.” In 2017 viel de GP van Monaco samen met het veertigjarig bestaan van Star Wars. Dus mochten Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer zich als echte Tie-fighter- en X-Wing-piloten kleden. Foto: Sutton Images.

Ober!? Net op tijd voor de paaslunch! Geen Formule 1, maar in de Amerikaanse Indycar gaat coureur Graham Rahal geregeld op net, inclusief vlinderdasje, voor sponsor Steak ’n Shake. Foto: Indycar Media.

Suit up! Zo hijst Red Bulls Daniel Ricciardo zich voor elke race van z’n sokken tot (brandwerend)ondergoed in z’n raceoverall.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.