McLaren-testcoureur Pedro de la Rosa heeft ook tijdens de tweede vrije training op het circuit Gilles Villeneuve de snelste tijd neergezet. De Spanjaard toonde aan dat McLaren dit weekend opnieuw het te kloppen team zal zijn.
 


Met zijn 1.14,662 was De la Rosa 0,192 seconden sneller dan Ricardo Zonta, vrijdagcoureur van Toyota. De huidige leider in de WK, Fernando Alonso, was goed genoeg voor de derde tijd. Hij troefde daarmee Juan Pablo Montoya en Kimi Raikkonen af.

Ralf Schumacher, toch de man die de afgelopen twee jaar in Canada op pole stond, moest genoegen nemen met plaats negen. Gevolgd door de Ferrari van Rubens Barrichello. De andere Ferrari zien we pas terug op de zestiende plek.

Narain Karthikeyan gaf de toeschouwers waar voor hun geld. De Indiër spinde in de tweede vrije training maar liefst twee keer. Ook Scott Speed ging in bocht vier hard van de baan. De GP2-coureur die in Canada zijn debuut als vrijdagcoureur maakt, moest genoegen nemen met de 23e en laatste plek. Christijan Albers eindigde achter Friesacher en Karthikeyan als 21e.